Onze werkwijze

Behandeling en oefengroepen

Wanneer u contact met ons hebt opgenomen, maken wij een afspraak met u om langs te komen in onze praktijk. Wij bespreken uw klacht met u, onderzoeken u en stellen een eerste diagnose. 

Behandeling vindt in de meeste gevallen individueel plaats, een aantal keer per week zijn er oefengroepen om in een kleine groep onder begeleiding te sporten. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en/of een betere kwaliteit van leven. Bij het opstellen van een behandelplan wordt samen met u gekeken naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Door advies, oefeningen en waar nodig massage of mobilisatie kunt u weer beter bewegen. Wij maken een schatting van de tijd die nodig is om de nieuwe vaardigheden met u te oefenen. Indien nodig stellen wij onze diagnose bij tijdens de behandeling: we behandelen onderzoekend en onderzoeken behandelend. Het kan voorkomen dat een lichamelijke klacht niet herstelt binnen de te verwachten tijd, in dat geval wordt er contact opgenomen met de huisarts of een specialist uit ons uitgebreide netwerk.

 

Gemiddelde behandelingsduur

Bij ons duurt een behandeling gemiddeld een half uur, uiteraard afhankelijk van (de ernst van) de klacht. Een intake en eerste behandeling duurt meestal iets langer. Wij nemen de tijd voor u en kunnen eventueel twee afspraken achter elkaar plannen.

De oefengroepen duren 1 uur.

 

Snelle hulp

Wij garanderen bij acute klachten binnen 48 uur het eerste consult. Is het niet mogelijk voor u naar onze praktijk te komen, dan komen wij bij u langs voor de behandeling.

 

Evaluatie

Tijdens en na afloop van de behandeling horen wij heel graag wat u van onze werkwijze en benadering vindt. Misschien heeft u tips voor verbetering? Wij horen het graag!

 

Screening

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt in de meeste gevallen geen verwijsbriefje nodig. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeuten van Stimulans zijn opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel wordt u verwezen naar de huisarts.