Psychosomatische fysiotherapie

 

Marlies Jongmans heeft ruime ervaring opgedaan in de behandeling van mensen met psychosomatische klachten in de particuliere fysiotherapiepraktijk en in de chronisch pijnrevalidatie. Met behulp van lichaamsbewustwording wordt inzicht verkregen in het verband van de lichamelijke klachten, gedrag en gedachten. Wanneer dit inzicht er is wordt er geholpen om weer in beweging te komen en weer vertrouwen te krijgen in fysieke en mentale mogelijkheden. 

Als gedragsverandering of anders leren omgaan met de lichamelijke klachten nodig is om weer in om balans te komen, dan wordt er begeleid m.b.v. coaching, oefentherapie, ontspanningstherapie, ademtherapie of runningtherapie.

Daarnaast heeft Marlies nog aanvullende cursussen gedaan als Mindfulness, Acceptance en Commitment Therapie en Graded Exposure. Alles om u weer bij Stimulans volop te kunnen begeleiden en ondersteunen bij uw bewegingsklachten.

 

Voor meer inhoudelijke informatie over psychosomatische fysiotherapie kunt u via onderstaande link op de website van het KNGF kijken. 

Psychosomatische fysiotherapie