Geriatrie fysiotherapie

    

Ilse Parlevliet is naast allround fysiotherapeut dé specialist als het gaat om de ouder wordende mens in dagelijkse thuissituatie.

In oktober 2016 heeft Ilse een verdiepende cursus gevolgd om klachten bij claudicatio intermittens (beter bekend als 'Etalagebenen') nog beter te kunnen behandelen. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Claudicationet.

 

Definitie Geriatriefysiotherapie: De geriatrie fysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van kwetsbare ouderen, cliënten met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek veelal met een atypische en onduidelijke presentatie

 

Mooi zo’n definitie, maar wat houdt dat in?

 

Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de problematiek rond de ouder wordende mens.
Juist in de thuissituatie is het hebben van lichamelijke- en/of geestelijke beperkingen een verstorende factor. De begeleiding in deze gevallen van cliënt, mantelzorg en familie is dan ook een van de taken van de geriatrie fysiotherapeut. In de 1e lijn houdt de geriatrische behandeling ook vaak een beoordeling van de thuis- en woonsituatie in.

 

Waarvoor kunt u terecht bij de geriatrie fysiotherapeut:

  • Ziektebeelden: longaandoeningen, hart en vaatlijden, claudicatio intermittens, operaties, neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose) en orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide artrose, osteoporose, amputaties). Maar ook bij vragen over de ziekte van Alzheimer.
  • Deskundig advies met betrekking tot tiltechnieken en aanpassingen van de leefomgeving. Advies uitbrengen ten aanzien van loophulpmiddelen en andere thuiszorghulpmiddelen.
  • Consultaanvragen betreffende (mobiliteit)problemen thuis of in het verzorgingshuis.
  • Valpreventie en valtrainingen. Ilse geeft ook individuele valtrainingen, indien nodig bij u thuis.
  • Mantelzorgproblematiek